Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Снимка: Фейсбук, Евгени КъневКогато си извън предварителния сценарий и

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgСнимка: Фейсбук, Евгени КъневКогато си извън предварителния сценарий и
Коментари Харесай

Евгени Кънев: Когато си живял в стъклен свят, в студио вътре и с охрана навън - сблъсъкът с реалността е болезнен

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Снимка: Facebook, Евгени Кънев

Когато си отвън предварителния сюжет и зоната на комфорт, в която ти задаваш въпроси, внезапно суровата действителност слага на тест обичаните клишета за правила, чест и достолепие. А когато си живял в стъклен свят, в студио вътре и с защита на открито - конфликтът с тази действителност е мъчителен.  Тогава разбираш разликата сред правила и ползи.

Това написа икономистът Евгени Кънев. 

Цялата история на човечеството е битка сред правила и ползи.

Обикновено " Успешните " в преследването на интереса си хора поемат като Граучо Маркс всевъзможни правила ( " това са ми правилата, в случай че не ти харесват, имам и други " ).

Хората с правилата са създателите на историята, тези които остават в нея, само че и които основават изискванията за другите - с ползите от втори и трети ред зад тях - да станат най-богати, най- значими и най-...преходни в тандем с физическата си гибел, а постоянно и преди нея. И да приказват за правила и чест.

Хората с правилата са евентуално не повече от 5% от човечеството. Не се чудете, когато непосредствен ваш човек през днешния ден е постъпил по този начин, а на следващия ден иначе. Ако вие самият сте човек с правила постоянно ще бъдете сюрпризиран. Защото проектирате неговото държание през вашето - залог за отчаяние.

Хората по принцип се водят от ползи - те са " гъвкави ", разбиращи, съпричастни и подготвени на всичко, когато вие сте човек с някакви запаси - материални или властови. И в случай че сте подобен - сте наказан на неизбежно отчаяние, когато в паралел със зенита на славата ви, парите ви, контактите ви - понижават и изчезват вашите някогашни фенове, поклонници, обожатели и душеприказчици.

Както споделят - Sic Transit Gloria Mundi.

Хората с правилата оставят диря в паметта, душите и сърцата...

Хората с ползите оставят... банкова сметка. Евентуално.

Днес България обезверено има потребност от същински водачи с правила и чест, потвърдили ги отвън телевизионния екран, написа още Евгени Кънев в персоналния си профил във фейсбук.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР